Laura Dekker World Sailing foundation

Jongeren liefde voor zeilreizen en respect voor andere volken bijbrengen

De stichting 'Laura Dekker World Sailing Foundation' is opgericht tijdens de HISWA te Water in de zomer van 2016.
De stichting is een initiatief van Nederlandse watersporters die met instemming van de jongste wereldomzeiler Laura Dekker, bekend als ‘het zeilmeisje’, een project willen starten om jongeren vertrouwd te maken met het lange afstand-zeilen op zee.
De stichting wil hiervoor het zeilschip van Laura Dekker de tweemaster ‘ Guppy’ aankopen, en zoekt sponsors om dit te realiseren.

Het zeilmeisje

Laura Dekker, destijds woonachtig in Den Osse (Zeeland),heeft tussen 18 augustus 2010 vanaf Portimão in Portugal toen zij 14 jaar was en 21 januari 2012 bij haar aankomst op Sint Maarten (inmiddels 16 jaar oud) solo met haar schip 'Guppy' als jongste zeiler ooit een wereldomzeiling volbracht. Zij werd internationaal bekend als ‘ het zeilmeisje’ omdat zij tot voorde rechter heeft moeten strijden om toestemming van de autoriteiten te krijgen om op zo jonge leeftijd haar reis te mogen maken.
De Stichting wil met dit zeilproject voor jongeren de herinnering aan haar prestatie levend houden. Het doel is haar schip Guppy, een Jeanneau Gin Fizz, als oefenschip te gebruiken om jonge zeilers bewust te maken van schone oceanen als bron van leven en brug naar andere volken.

Support van Laura

Laura Dekker steunt dit initiatief: “Het zou super zijn als Guppy gebruikt zou kunnen worden voor campagnes om het jeugdzeilen te bevorderen”. Laura Dekker woont sinds haar solotocht in Whangarei, Nieuw-Zeeland.