Laura Dekker World Sailing foundation

De foundation

Ons doel is jongeren vertrouwd te maken met het lange afstand-zeilen op zee.
Hiervoor willen wij het zeilschip van Laura Dekker de tweemaster ‘ Guppy’ doormiddel van crowdfunding aankopen en naar Europa brengen.
Laura Dekker is de jongste wereldomzeiler ooit. Zij vertrok op 14 jarige leeftijd op haar zeilschip Guppy uit Den Osse (Zeeland). Zij woont nu in Nieuw Zeeland en wil haar schip Guppy verkopen om met een groter schip nieuwe expedities te ondernemen.

afbeelding 2
afbeelding 1
afbeelding 3

Kom in actie

Wil je vrijwilliger worden of organiseer je een aktie, cursus of evenement?
Aktie aanmelden
Aanmelden als vrijwilliger

Actiekalender

Geen evenementen

Nieuwsbrief

Mogen wij u op de hoogte houden via de e-mail? Meld u nu aan!

Koop vouchers, steun het jeugdzeilen!

Om het Laura Dekker Zeilproject mogelijk te maken is geld nodig. Dat willen we bij elkaar brengen met de verkoop van gift-vouchers. Het geld wordt gebruikt om de aankoop en de terugbrengtocht van de tweemaster Guppy te betalen. Er zijn vouchers van 100 euro en van 500 euro te koop.

Met het motto 'Breng Guppy thuis' willen we de vouchers aan de man en vrouw brengen om een bedrag van 125 duizend euro in te zamelen. Dit geld is nodig om talentvolle en ondernemende jongeren op te leiden voor de licentie Yachtmaster Ocean, om Guppy aan te kopen en om de thuisreis te financieren. De 100 euro-vouchers geven recht op de bezichtiging van Guppy en loten mee om vijf jongeren een kans te geven een dag mee te zeilen op de Guppy. Wie een 500 euro-voucher koopt, wordt VIP-relatie van het Laura Dekker Zeilproject. Dan mag je een jongere beneden de 21 jaar aanwijzen om een dag mee te varen en je in te leven hoe het tijdens de wereldomzeiling aan boord van Laura's Guppy is geweest. En VIPS staan bij al onze evenementen vooraan. We willen deze vouchers verkopen met steun van watersportverenigingen en ondernemersclubs, zoals Rotary en Lions.

Dus koop nu uw voucher of doneer een ander bedrag waarmee u het Laura Dekker Zeilproject wilt steunen.

Voucher van € 100
Voucher van € 500

Laura Dekker-project maakt jongeren enthousiast voor zeezeilen

Met veel enthousiasme presenteerden Henne Pauli, Catja Roggema en Koert Liekelema begin februari in onze clubzaal hun ideeën en mogelijkheden om jongeren vertrouwd te maken met de zeilvaart.

Foundation voorzitter Henne Pauli vertelde over het Laura Dekker Zeilproject, Catja Roggema (een jonge zeilster uit de stal van Roy Heiner) stak een pittig verhaal af over het jeugdprogramma van het Watersportverbond en Koert Liekelema (trainer bij de Zeezeilers van Marken) doorspekte zijn presentatie over de route naar het RYA Yachtmaster Ocean-certificaat, met veel ontzag inboezemende anekdotes.
Gespreksleider Joep Vermeulen, die het programma samen met Carla Auer en Henne had voorbereid, startte de avond met een korte film over alle ophef rond het plan van de 13-jarige Laura Dekker in 2009 om solo een de wereld rond te zeilen met haar schip Guppy, een verlengde Jeanneau Gin Fizz 35. Kan haar voorbeeld jongeren inspireren?

Lees meer

Jongeren liefde voor zeilreizen en respect voor andere volken bijbrengen

De stichting 'Laura Dekker World Sailing Foundation' is opgericht tijdens de HISWA te Water in de zomer van 2016.
De stichting is een initiatief van Nederlandse watersporters die met instemming van de jongste wereldomzeiler Laura Dekker, bekend als ‘het zeilmeisje’, een project willen starten om jongeren vertrouwd te maken met het lange afstand-zeilen op zee.
De stichting wil hiervoor het zeilschip van Laura Dekker de tweemaster ‘ Guppy’ aankopen, en zoekt sponsors om dit te realiseren.

Het zeilmeisje

Laura Dekker, destijds woonachtig in Den Osse (Zeeland),heeft tussen 18 augustus 2010 vanaf Portimão in Portugal toen zij 14 jaar was en 21 januari 2012 bij haar aankomst op Sint Maarten (inmiddels 16 jaar oud) solo met haar schip 'Guppy' als jongste zeiler ooit een wereldomzeiling volbracht. Zij werd internationaal bekend als ‘ het zeilmeisje’ omdat zij tot voorde rechter heeft moeten strijden om toestemming van de autoriteiten te krijgen om op zo jonge leeftijd haar reis te mogen maken.
De Stichting wil met dit zeilproject voor jongeren de herinnering aan haar prestatie levend houden. Het doel is haar schip Guppy, een Jeanneau Gin Fizz, als oefenschip te gebruiken om jonge zeilers bewust te maken van schone oceanen als bron van leven en brug naar andere volken.

Support van Laura

Laura Dekker steunt dit initiatief: “Het zou super zijn als Guppy gebruikt zou kunnen worden voor campagnes om het jeugdzeilen te bevorderen”. Laura Dekker woont sinds haar solotocht in Whangarei, Nieuw-Zeeland.

Laura bezoekt haar Foundation

photo

Laura en Henne

AMSTERDAM - 23 september 2016 - Een wilde dag voor Laura. Twee presentaties, een radio interview en een bezoek aan de Laura Dekker World Sailing Foundation waar zij sprak met oprichter Henne Pauli. "Dit was een buitengewoon gelukkige dag voor mij. Laura ontmoeten en de gelegenheid hebben om onze plannen te bespreken over de fondsenwerving voor de aankoop van haar schip Guppy en over de inzet van Guppy als trainingsschip voor jongeren. Ik vond het een voorrecht om Laura's plannen te horen over haar volgende stap naar een groter schip. Daarmee wil zij verre zeilreizen maken met betalende gasten, ondermeer naar Patagonië. Dat nieuwe schip moet wel betaald worden met de opbrengst van het geld uit de verkoop van haar 'scheepsmaatje' Guppy'. Dus geld inzamelen voor de aankoop van Guppy betekent dat je Laura helpt om de volgende stap in haar zeilcarriëre te zetten", zegt Henne Pauli.

Herinnering bewaren

Op 6 september 2016 is de Laura Dekker World Sailing Foundation opgericht. Een aantal enthousiaste watersporters wil met deze foundation de herinnering bewaren aan Laura Dekkers prestatie om op 14-jarige leeftijd als jongste zeiler ooit een solo-zeiltocht om de wereld te maken.

2016 - Foundation opgericht

ZWOLLE-6 September 2016-het Laura Dekker Zeilproject kan starten. Na een voorbereidingsperiode is de Laura Dekker Wold Sailing Foundation officieel opgericht.

Lees meer